Szia!

Örülök, hogy rám találtál.

Illésné Lehoczki Mónika vagyok, a Mérlegképes Tanoncok utóvizsga alól felmentő angyala (Mondhatnám azt, hogy okleveles közgazdász, pénzügy-számvitel szakos közgazdász tanár, mérlegképes könyvelő stb, de úgy gondolom, hogy most nem ez a fontos.) .

Mit is mondhatnék magamról?

Az első, s talán a legfontosabb, hogy én is jártam hasonló cipőben, mint Te, s koptattam az iskolapadot, s izgultam a vizsgák előtt.

 

Hol is kezdődött?

A megfertőzés még középiskolában kezdődött, mikor harmadikosként elkezdtük a számvitelt tanulni. Akkor megpecsételődött a sorsom.

Az érettségi után kétéves mérlegképes nappali képzés következett,  de még itt sincs vége, mert az egyetemen is folytatódott. Ott már az évfolyamtársaimnak, egyetemi társaimnak segítettem megküzdeni a számvitel okozta akadályokkal.

Hidd el, nagyon jó érzés volt, mikor úgy ültünk le, hogy fogalmuk sem volt, hogy mi az a Tartozik és Követel, s a vége sikeres vizsga lett.

Ezek után gondolom az sem meglepő, hogy diplomamunkám témája a számvitel-elemzés volt.  A tanítás, tanulás és számvitel iránti szerelmem szülte a gondolatot, hogy, ha már tanítok, akkor miért ne lehetnék tanár…. Ezért beültem az egyetem padjai közé, s elvégeztem a közgazdász tanári mesterképzést, pénzügy-számvitel szakon 🙂 A jó pap is holtig tanul 😉

Na, de kit érdekel az én múltam……

Miért vagyok itt?

Szeretnék Neked is segíteni, mert hidd el, hogy nagyon logikus felépítésű rendszer a számvitel, csak meg kell érteni.

Most ismerkedsz a számvitel alapjaival?

Esetleg már a vizsgára készülsz, és magabiztosan szeretnél leülni a számvitel vizsgán a papír fölé?

Sok vizsgára készülő diákkal beszélgettem a vizsgafelkészítés közben, és a nehézségek sok esetben abból fakadnak, hogy Tartozik – Követel, Eszköz-Forrás sem egyértelmű…

Ezért már az alapok elsajátításánál segítek neked, hogy ne legyen kérdés a komolyabb feladatoknál, hogy mely számlákat és milyen formában érint egy gazdasági esemény, így nem kell gyomorgörccsel elkezdened egy feladatot, mert érteni fogod, hogy mit és miért úgy kell könyvelned.

Ha megtanultad az alapokat, akkor jöhetnek az összetettebb feladatok, a vizsgára való felkészülés.

Ha lépésről-lépésre, célirányosan készülsz a vizsgára,

  • Akkor nem kell majd 3-4 alkalommal próbálkoznod a vizsgával, mert elsőre sikerülni fog.
  • Mindenki, aki meghallja majd a családban, a baráti körben, sőt még a kollégáid is csodálni fognak, hősként tekintened majd rád, hogy elsőre meg tudtad csinálni.
  • Sőt, a családod is sokkal nyugodtabb lesz, ha nem évekig leszel stresszes néhány hétig a számvitel vizsga előtt…

Ha első alkalommal sikerül, akár 1 évvel korábban elkezdhetsz könyvelőként dolgozni, s hamarabb lesz szakmai gyakorlatod, ami nagyon fontos, ha mérlegképes könyvelőként szeretnéd regisztráltatni magad.

Én segítek neked megérteni az alapokat és célzottan felkészülni a vizsgádra.

Tedd helyére a dolgokat!

Régi vágyam, hogy sok-sok embernek átadhassam tudásomat, s megszerettessem velük a számvitelt.  Sok-sok emberrel már sikerült! Ha szükséged van, számíthatsz rám.

Bízom benne, hogy Nálad is sikerülni fog, s az online felkészítés meghozza gyümölcsét!

Várlak vissza:

Móni