aug 17 2010

Mennyit ér a mérlegképes bizonyítványod?

Gondolom Téged is foglalkoztat, hogy mennyit keres egy mérlegképes könyvelő.

Itt most megtudhatod.
Bizony meg kell küzdeni ezért a papírért.

Kifizetődő “befeketetés”-e?
Ez döntsd el Te, az alábbi adatok alapján!

Nézzük mire is számíthatsz!

Azt mindenki tudja, hogy a könyvelők nagy része a női nemet képviseli, egyes felmérések szerint a könyvelők kicsivel több, mint 90%-a nő. Mindezek ellenére ebben a szakmában is jobban keresnek a férfiak, mivel az ő bérük 20%-kal magasabb, mint a hölgyeké.

A könyvelők átlagosan 200.000 Ft-ot keresnek (a nők 192.000 Ft-ot, míg a férfiak 241.000 Ft-ot).

Ez a kereset a beosztások függvényében változik.

Az alkalmazott könyvelők 155.000 és 375.000 Ft között , míg a főkönyvelő kollégái 500.000-800.000 Ft között változik.

A fizetések Budapesten voltak a legmagasabbak (havi 240.000 Ft), míg Békés megyében és Szabolcsban csak kb. 130.000 Ft-ot vihetnek haza.

A könyvelők közel fele kap év végén jutalmat, átlagosan 175.000 Ft-ot, viszont 13. havi fizetésben csak a negyedük részesül.

Az is megfigyelhető, hogy minél nagyobb egy cég, annál többet keresnek az ott dolgozó könyvelők. Ha több mint 1000 főt foglalkoztató céghez mész, akkor 241.000 Ft-ra számíthatsz, ha kevesebb, mint 10 embere van, akkor már csak 156.000 Ft-ra.

Nem meglepő az sem, hogy a külföldi cégeknél dolgozók kb. 100.000 Ft-tal többet keresnek, mint a belföldi vállalatok és az állami szféra foglalkoztatottjai.

Röviden erre lehet számítani, ezek alapán kell állást keresni 😉

Jól fizető állást keresel?

Akkor olyan céget keress, ami

– külföldi tulajdonú,

– 1000 főnél nagyobb,

– Budapesten található…… 😉

Ezeket átnézve mi a véleményed?

Megéri vagy megérte küzdeni ezért a tudásért?

Szerinted megfizetik a tudást és a munkát?
Várom véleményed a kommentek között!
Ha nem szeretnél lemaradni semmilyen fontos és érdekes információról, akkor iratkozz fel hírlevelemre is!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Share/Bookmark

Az adott cikk linkje: http://merlegkepestanoncok.hu/a-konyvelo-szakma/mennyit-er-a-merlegkepes-bizonyitvanyod

44 comments

Skip to comment form

 1. 20
  • Norbert on 2014. február 20. csütörtök at 20:07
  • Válasz

  Szia
  Pályakezdő fiatal vagyok ,érettségivel a hátam mögött. Az érdekelne,hogy mi lenne az 1. ,lépés h mérlegképes könyvelő lehessek.?!
  Olvastam több fórumon,de nem tudom ,hogy OKJ-s szak képesítést kezdjem el először,vagy főiskolára jelentkezzem. Vagy elég egy OKJ-s könyvelői vizsga is.
  Annyit olvastam már utána ,hogy elvesztem az információk rengetegében.
  Szeptember szeretném elkezdeni a tanulmányokat,hol kezdjem…és hogyan..

  Köszönettel
  Norbi

  1. 20.1

   Kedves Norbert!

   Ha mérlegképes könyvelő szeretnél lenni minél hamarabb, akkor az első lépés a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés legyen! A bemeneti feltételek között szerepelnek OKJ tanfolyamok, és véleményem szerint ez az, ami egy mérlegképes könyvelő számára a “leghasznosabb” a későbbi tanfolyam szempontjából.
   Szerintem először végezd el az OKJ-t, és megtudod, hogy fekszik -e neked ez a szakma, és azután tanulhatsz tovább munka mellett is. Pályakezdő könyvelőként sajnos a mai világban kevés helyen fizetik meg az egyetemi, főiskolai végzettséget.
   Munka mellett szeretnéd végezni vagy intenzív tanfolyamon is részt tudsz venni?

   Mónika

 2. 19
  • Csilla on 2013. július 30. kedd at 19:59
  • Válasz

  Hát igen, az országban általános jelenség ez, dolgozzon az ember, hogy fel se tudjon nézni közben, de lehetőleg majdnem ingyen, de legyen x év tapasztalata, de legyen fiatal is közben!Érdekes elvárások , csak fizetni ne kelljen a dolgozónak. Én is töprengek, hogy kitanuljam-e ezt a szakmát, de ahogy látom, a körülmények itt sem rózsásak, tanári végzettségem van, de nem abban dolgozok, így most gondolkodok egy másik szakmán. Nem csoda, hogy sokan elmennek az országból!

 3. 18
  • Nancy on 2013. július 16. kedd at 21:23
  • Válasz

  Szia!
  A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának Egészségügyi szervező szakára járok, és azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a végzettséggel, 1 nyelvvizsgával, és egy mérlegképes könyvelői okj-s tanfolyammal mennyi esélyem lehet?
  Illetve, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznem ahhoz, hogy jó könyvelő váljon belőle?

 4. 17
  • csiga on 2013. január 3. csütörtök at 19:14
  • Válasz

  Kedves bagito9!
  1 éve keresek könyvelő állást diplomával, mérlegképessel, 2 nyelvvizsgával, de kevés tapasztalattal, sajnos eddig semmi sikerrel. Szóval szerintem felesleges, inkább szerezz tapasztalatot, és aztán munka mellett szerezd meg. Nekem megvan minden papírom, de tapasztalat hiányában nem kellek senkinek. A megtanult dolgok pedig egyre halványulnak….

  1. 17.1
   • Csti on 2013. január 21. hétfő at 01:05
   • Válasz

   Testvérem ugyanebben a cipőben jár jóideje, a kezdő sehova nem kell. Hogyan lehetne segíteni elindulni?

   1. 17.1.1

    Sziasztok!
    Én mostanában meg egyre több olyan hirdetést látok (expressz.hu), hogy inkább kell a teljesen kezdő, mérlegképes végzettség nélkül, mert annak keveset lehet fizetni,nincs nagy bérigénye, mivel örül, hogy valahol gyakorlatot szerezhet.
    Üdv, Mónika

  2. 17.2
   • Steiner András on 2013. március 7. csütörtök at 22:08
   • Válasz

   Tisztelt “Csiga”!

   Amennyiben érdekelné pénzügyi asszisztensi illetve könyvelői állás, és mindezt Budapesten IX. kerületben tudná főállásban végezni, úgy kérem, hogy jelentkezzen.

   Üdvözlettel

   Steiner András
   a.steiner@medicor.hu

 5. 16

  Nekem annyi kérdésem lenne, hogy a korábban hozzászólók (1-2 esetben láttam hogy van) rendelkeznek-e a mérlegképes mellett valamilyen gazdasági diplomával?
  Én most végeztem kereskedelem és marketingen, de mesterképzésre már pénzügyes(ebb) területre, kontrollingra mennék és mellé akarom megcsinálni még a mérlegképest. Szerintetek érdemes megcsinálni?

  1. 16.1

   Szia!

   A kérdés, hogy szeretnél-e könyvelni. Ha igen, akkor szerintem vágj bele!
   Ha bármi kérdésed van, akkor írj nyugodtan, s a tanulás számíthatsz a segítségünkre.

 6. 15
  • Elvira on 2012. november 29. csütörtök at 15:30
  • Válasz

  Annyi biztos, hogy nehéz a könyvelők élete! Én a magán szférában dolgozom, már több mint tíz éve! Annyi biztos, hogy az időm 80% a azzal megy el, hogy a jogszabályokat tanulmányozom állandóan! Aki cégnél dolgozik az sajnos nem tudja ezt követni, mert a napi feladatok ezt nem teszik lehetővé, mert leszűkül a feladatkör! Annyi biztos, hogy, nehéz sors a könyvelők élete! Én már megyek nyugdíjba, úgyhogy sok kitartást a most kezdő fiataloknak! Nem irigylem őket!

  1. 15.1

   Elvira, jó pihenést kívánunk a nyugdíjas évekhez!

 7. 14

  Kedves Móni !

  Az alábbi kommentek igencsak lehangolóan őszinték a mérlegképes könyvvelői karrier kilátásokkal kapcsolatban. Én nemrég kezdetem el a számalknál mérlegképest, hogy a gazdálkodás-menedzsmentes BA-s diplomámnak élt adva, végre esélyem legyen a multiknál. Viszont úgy érzem ahogy elnézegetem a tanárokat és a sorstársaimat , hogy megint sikerült nagy valószínűséggel számomra veszteségen befektetni, időmet és pénzemet.Inkább vettem volna otp-t 🙂 Tanárokról az a véleményem , hogy azért tanítanak, mert más munkát nemigen tudnak találni a végzettségükkel,tapasztalatukkal. A Főiskolán is az ilyen élhetetlen lúzerek tanítgattak a nagybetűs életet. A közoktatási/felsőoktatási rendszer valójában egy rejtett ‘közmunkaprogram’, vagyis elsősorban arról szól , hogy dinóknak legyen hol melegedniük a jégkorszak idején.
  Egy biztos 75-80 ezrekért nem fogok semmilyen kft,bt,stb-nek könyvelgetni diplomával meg mérlegképessel (ha meg lesz). Inkább megyek biztosítás ügynöknek, vagy szalagmunkásnak. Ennél még a McDonalds-ban is nagyobb perspektíva van . Ott tényleg lehet 8-10 órában 130-150 ezreket keresni magasabb beosztásban.
  Inkább fedezhető adócsalási praktikáról, fiktív kft -ék alapításáról meg ilyesmikről szólhatna ez a blog. :))))

 8. 13
  • Boldizsár Éva on 2012. február 18. szombat at 22:57
  • Válasz

  Nem hiszem hogy a nagy tömegegeken keresnek sokat a könyvelők. 20 éve vagyok közalkalmazott 190 ezer bruttóért. És örülök h még van állásom. A plusz dolgokat, juttatásokat elvették. Átlagosnak mondhatom magam. Sokan azt hiszik, kofferben viszem haza a pénzt. Ha maszekként akarnám elkezdeni, újra kellene tanulni, hiszen 20 év leszűkített.

  1. 13.1

   Éva megértem a helyzetedet.
   Sajnos ez a “probléma” abban az esetben, ha az ember közszférában dolgozik vagy csak egy területet könyvel a munkahelyén. Ezzel sajnos szembe kell néznie annak, aki nagy cégeknél vagy közszférában könyvel. Van-e erre megoldás? Talán az önszorgalom, hogy szinten tartsa más területen is a tudását.

 9. 12
  • Zoli on 2012. február 14. kedd at 13:00
  • Válasz

  A nyelvtudás (és nem a nyelvvizsga papír!) szerintem sokat nyom a latba. Ha valakinek tárgyalóképes angol nyelvtudása van az jelentős előnnyel indul. Saját bizniszt indítani pedig tényleg nem egyszerű.

 10. 11
  • Rózsa on 2011. október 13. csütörtök at 14:13
  • Válasz

  Szia Móni!

  Én viszonylag hamar találtam állást a mérlegképes vizsga után, négy évet eltöltöttem könyvelőirodában, előtte pedig már sok évet cégeknél. Azt hiszem már szereztem annyi tapasztalatot, hogy önállóan is tudnék vállalni cégeket. Két éve próbálkozom munka mellett, már az összes ismerősömnek szóltam, sok pénzt hirdetésekre költöttem, ügyvédi irodákat megkerestem,könyvelői fórumokon próbálkoztam, régi könyvelőirodai ügyfeleket megkerestem, már mindent megpróbáltam de nem sikerül.Szóval gyakorlat nélkül és gyakorlattal is hihetetlen nehézségekbe ütközik az ember. Szóval én is megkérdezem sokszor már magamtól, hogy akkor megérte?

  1. 11.1

   Szia Móni!

   Én ellenkezője vagyok, 2010-ben vizsgáztam mérlegképesből előtte 7 éven keresztül könyveltem családi vállalkozásunkat, s most hogy már nem dolgozok itthon minden héten keresnek meg vállalkozók könyveléssel kapcsolatban. De már nem foglalkozok könyveléssel közvetlen barátaimnak csinálom csak.

   1. 11.1.1

    Viktor!
    Elárulod nekünk, hogy miért döntöttél úgy, hogy most már nem vállalod el a vállalkozásokat?
    Ennyire jó állást sikerült találnod vizsga után, hogy nem kell “másodállásban” is könyvelned?
    Jobb, mintha a saját ura lennél otthon, s vállalkozásokat könyvelnél?

    Gondoltam oszd meg érveidet a többiekkel, hátha “tanulnak” belőle 🙂

    Köszi

    Mónika

 11. 10
  • Andi on 2011. szeptember 10. szombat at 09:14
  • Válasz

  Miután elvégeztem a mérlegképes könyvelői tanfolyamot (rengeteget kell tanulni), 4 hónap után találtam munkát. Több mint egy évig dolgoztam ott, a tulaj nem jelentett be, vidéki vagyok és a saját pénzemen jártam be dolgozni. Mindezt tűrnöm kellett, hogy gyakorlatot szerezzek. Csicskásanak használtak pl.kiküldtek a gyógyszertárba, boltba stb. 300 Ft-os órabért adott , ez havonta kb.30-35 ezer FT. Utána elmentem egy kft-hez. Az sem egy leányálom volt. Első hónapban szintén nem jelentett be. Második hónaptól bejelentett,de úgy hogy a munkaügyi központ fizette a járulékokat. Bejelentett 100 ezer Ft-ra, de nekem csak 80 ezer bruttót adott, a különbözetet lenyúlta. Szintén nem fizette a bérletet, ami 8000 Ft havonta. 8 hónapig bírtam ott. Már tele volt a hócipőm,mert emberszámba sem vettek.Szinte még enni sem lehetett. Most a közigazgatásban dolgozom, havi 75000 Ft a nettó bérem + kajajegy. jutalom nincs. Jelentkeztem egy budapesti kormányhivatalba, ott is ugyanennyi lenne a bérem és albérletet is kellene fizetnem. Szóval ennyit a mérlegképes könyvelői papírról. Jobban tettem volna, ha ehelyett inkáb angol középfokú nyelvizsgát teszem le.

  1. 10.1

   Sajnálom, ami Veled történt/történik. Véleményem szerint a papírt nem szabad leértékelni, mivel nem a papírral van a baj, hanem sok helyen a munkáltatókkal. Sajnos Te is ebbe estél bele. Bízom benne, hogy sikerül még a szakmában egy megfelelő állást találnod.
   Mónika

   1. 10.1.1
    • széchényi emília ilona on 2013. október 2. szerda at 17:40
    • Válasz

    nem csak a munkáltatókkel, hanem a munkavállalókkal is.itt sok minden elhangzott, egy LÉNYEGES dolog nem. van-e könyvelői vénája a mérlegképes könyvelőnek, vagy ha számszakilag egyezik a mérleg, akkor szerinte jó a mérleg. de tovább megyek: főkönyvelői munkámban a számviteli osztályvezető úgy jellemezte az osztály könyvelésést, hogy az 1-4 5-9 egyezik, minden jó. a most végzett embereknek nem bírom elmagyarázni, hogy egy számlához nem egy tétel, hanem talán több is tartozik. stb. levelezhetünk, szeretem. de! még elmondom, hogy most az 57-ik embert tanítom be. az eddig legtehetségesebb alkalmazottam egy olya kislány volt, – aki most már gyerekes anya- aki a berettyóujfalui arany jános gimnáziumba végzett 5 évet , és a tanárnője kabainé tanárnő volt. gratulálok mindkettőnek.

 12. 9
  • Zoli on 2011. augusztus 31. szerda at 10:15
  • Válasz

  Nah szép….

  29 éves fejemmel 8 év munkaviszonnyal és 3 szakmával a hátam mögött gondoltam belevágok ebbe, de az itteni kommentek alapján inkább mégsem.

  Nincs újabb 5-6 évem, hogy ezt bejárassam.

  VAN VALAMI EGYÁLTALÁN MÉG EBBEN A RÉGIÓBAN ORSZÁGBAN KONTINENSEN AMIT ÉRDEMES CSINÁLNI VAGY ELKEZDENI?

  KÖZTUDOTT HOGY KINT SINCS KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS, ÉS HOGY A CSEHEK, SZLOVÁKOK, ROMÁNOK, SZERBEK, UKRÁNOK, TÖRÖKÖK, BULGÁROK MIND A NYUGATIBB ORSZÁGOKBA KUNCSOROGNAK MELÓÉRT. TOVÁBBÁ AZ EGÉSZ UNIÓBAN kb 10% A MUNKANÉLKÜLISÉG, A FIATALOK KÖRÉBEN MEG KB 17%-OS UNIÓS SZINTEN.

  VAN VALAMI EGYÁLTALÁN MÉG EBBEN A RÉGIÓBAN, ORSZÁGBAN, KONTINENSEN AMIT ÉRDEMES CSINÁLNI VAGY ELKEZDENI?

  1. 9.1

   Szia!

   Szomorú vagyok, ha az itteni kommentek rettentenek vissza, mert nem ez a célom a célom az oldallal, hanem, hogy segítse a könyvelést tanulók dolgát. Sajnos mindenhol kell a szakmai gyakorlat, s meg kell küzdeni egy jó állásért. Az, hogy rossz a helyzet, az tény, de ez minden területet érint.
   Bízom benne, hogy ha érdekel ez a terület, akkor még meggondolod, s nem ez a honlap, s kommentek fognak leterelni erről az útról.
   További szép napot kívánok!

   Mónika

  2. 9.2
   • Kapital Pista on 2012. február 23. csütörtök at 22:01
   • Válasz

   Kedves Zoltán!

   Csak mert negatív a véleményed és ezt meg is osztod velünk, azt nem KIABÁLVA kéne, főleg ilyen hosszasan. Ajánlom figyelmedbe a Netikett (online viselkedés) szabályait.

   Üdv: Pisti

 13. 8
  • Edit on 2011. augusztus 23. kedd at 16:47
  • Válasz

  Szia Móni!

  A cikkedben leírt fizetési adatok nettó, vagy burttó összegek? Kíváncsi lennék, hogy az átlaghoz képest többet, vagy kevesebbet keresek-e.

  1. 8.1

   Szia!

   Bruttó adatok 🙂 Így akkor többet 🙂 Bízom benne, hogy szebbé tettem a napod…. 😉

   1. 8.1.1
    • ivett on 2012. június 23. szombat at 15:07
    • Válasz

    Ha bruttó bért írt, akkor pont hogy alig keresnek többet az átlagnál, mert ebből még lejön az adó, és a különböző járulékok. Ha nem indít könyvelői irodát, bizony nehéz megélni, ismeretségi kör szükséges hozzá, persze vállalkozói szférában. Nagymamám is könyvelő volt, és jól keresett, mert megvoltak a kapcsolatai, én is annak tanulok. A titka az egésznek annyi, hogy élvezze amit csinál és akarja, különben nem fog boldogulni. Ez mindenre igaz.

    1. 8.1.1.1
     • HAjnal on 2012. november 3. szombat at 17:55
     • Válasz

     Egyetértek azzal hogy kétféle könyvelő van,: jó és rossz.Szóval az aki szereti amit csinál az jó könyvelő lesz, ez megmutatkozik a munkáján és szivesebben fogják keresni.Szerintem ebben a szakmában ha saját magát hirdeti az ember akkor nem lesz szerencsés, itt érvényesül az hogy “szájról-szájra terjed”.Szerintem senki ne ezek alapján döntsön hogy tanul-e vagy nem,hanem hogy szereti-e a számokat vagy nem.Hajrá mindenkinek aki szereti és tudja is csinálni.

     1. Egyetértek Veled, hogy igen, csak az fogjon bele, aki imádja a számok világát.
      Azért ebben a szakmában is tudja magát okosan hirdetni az ember.
      Nem mondani, hanem mutatni kell, hogy igen, érted azt, amit csinálsz.
      Szem előtt kell lenned, egyébként nehezen találnak Rád az emberek.

  2. 8.2

   Szia!

   Bruttó adatok 🙂 Így akkor többet 🙂 Bízom benne, hogy szebbé tettem a Te napod…. 😉

 14. 7
  • Éva on 2011. július 28. csütörtök at 13:00
  • Válasz

  Sziasztok! A mérlegképes könyvelői végzettséggel, ha nincsen legalább 1 diplomád és legalább 2 idegen nyelvből nyelvvizsgád és 5 éves tapasztalatod, az elhelyezkedés nagyon nehéz, szinte majdnem lehetetlen!
  / És ne legyél 45 év feletti!/

 15. 6
  • anita on 2011. március 8. kedd at 19:17
  • Válasz

  33 vagyok és teljesen más a szakmám de az jutott eszembe hogy kitanulnám a szakmás és saját lábra állok. de visszatart az a gondolat hogy öreg vagyok hozzá. mit gondolsz kezdjek neki?

  1. 6.1

   Szerintem sosem késő.
   Fogj neki nyugodtan, nem vagy még öreg. 🙂
   Sok sikert és kitartást!!! Főleg az utóbbi kell nagyon hozzá!!!!

 16. 5
  • Donát on 2011. február 15. kedd at 14:45
  • Válasz

  Szia Móni!

  Énmég nem vagyok könyvelő, csak leszek. Ha minden igaz, akkor április 18.-a után már az leszek. A tapasztalatom, hogy csak 3-4 éves tapasztalatokkal vesznek fel embereket. Az lenne a kérdésem, hogy egy kezdő könyvelő hol tudna tapasztalatot keresni? Én el megyek bárhova, csak végre tudnék egy konkrét lépést.Már próbálkoztam könyvelőirodáknál, de csak elutasító valászakat kaptam.
  várom válaszod: Donát

  1. 5.1

   Donát!

   Nagyon nehéz elhelyezkedni. Tudom. Sajnos kíméletlenül próbálkozni kell, s nem szabad feladni. Nagyon kevés helyen, de hallottam már ilyenről, ahol nem utasítják el a kezdőket, ha nagy tudása van. Tanulj, s próbálkozz. Előbb-utóbb sikerül, ne add fel!!!
   Sok sikert a vizsgádhoz!!

   Móni

 17. 4
  • Hajnal on 2010. december 18. szombat at 08:01
  • Válasz

  Szia Móni!

  Köszönöm szépen. Igazad van. Én is a gyakorlatot szeretném megszerezni, hogy aztán a magam ura legyek. És a “rendes” melóm mellett akarom (eleinte mindenképp) csinálni.

  Hajnal

 18. 3
  • Hajnal on 2010. december 17. péntek at 08:14
  • Válasz

  Szia Móni!

  Olvastam, hogy ki mennyiért könyvel. Szép. De sajnos az állami szférában mindegy, hogy hány számlát könyvelsz le ugyanannyit keres az, aki havi 100 db-ot, mint aki havi 500 db-ot könyvel. Szerintem egy most kezdő könyvelőnek egyelőre az árak “másodlagos” dolognak számítanak. Főleg, ha nincs ügyfél. Nehéz a most indulónak ügyfeleket találni? Nem telítődött még a piac szerinted?
  Mi a véleményed?
  Előre is köszönöm. H.

  1. 3.1

   Szia Hajnal!

   Tudom, hogy más az állami szférában, én is dolgoztam ott… Annak is megvan a maga előnye. Ott az esetek többségében nincs napi 12-14-16 óra munka, viszont a pénz is kevesebb…
   Ha lehetőség van, akkor el kell dönteni, hogy ki mit és miért vállal be.
   Az árakat egy olvasónk kérésére gyűjtöttem össze, hogy legyen kiindulási alapja, s tudja, hogy később mire számíthat.
   Hogy mennyire telített a piac, azt nem tudom. Szerintem mindenki könyvelőirodában, cégeknél kezdi (a gyakorlat miatt is), s esetleg munka mellett vannak privát ügyfelei, s csak akkor csinál saját irodát, amikor már van annyi saját ügyfele, hogy bevállalja, hogy “maga ura” legyen.
   A telített piacról jut eszembe, hogy “a jó könyvelőre mindig szükség van” 😉
   Ezt tartsd a szemed előtt, s emiatt tanulj, tanulj és tanulj!!

   Móni

 19. 2

  Szia Móni!

  Esetleg tudnál néhány megközelítő adatot írni arról, hogy egy “önálló” könyvelő milyen nagyságrendekben gondolkodhat? Értem ez alatt, hogy mennyiért vállal egy havi könyvelést(EV, társas vállk), illetve egyéb könyvelői szolgáltatásokat? Ez alapján ki lehet kalkulálni, hogy mennyi ügyfél kell egy tisztes megélhetéshez.. Válaszodat előre is köszönöm!
  Üdv, Ági

  1. 2.1

   Szia Ági!

   Ezt teljesen változó. Ez nagyban függ a könyvelő tapasztalatától, lakhelyétől, a könyvelendő vállalkozások számláinak számától stb. A közeljövőben írok majd erről egy kis cikket, amiben összefoglalom, hogy kb. mit-mennyiért vállalnak el a könyvelők. A tisztes megélhetéshez sok-sok ügyfél kell, ha vállalkozóként szeretnéd tisztességesen csinálni. Vagy kevés, de akkor nagy és sok számlával rendelkező ügyfelek.

  2. 2.2

   Szia Ági!

   Elkészült egy bejegyzés a témában.
   Itt tudod elolvasni:
   http://merlegkepestanoncok.hu/a-konyvelo-szakma/mennyiert-konyvel

 20. 1
  • Edison on 2010. október 13. szerda at 20:35
  • Válasz

  Szia!

  Az érdekelne, hogy hol lehet annyit keresni mint amennyit felrajzoltál ide. Nagyon érdekel, mert ha esetleg van ott üres állás, szívesen dolgoznék náluk. Férfi könyvelő vagyok egyetemi közgazdász diplomával és mérlegképes könyvelői papírral, valamint körülbelül 9 éve űzöm a szakmát. Úgy keresek havi bruttó 95.000,-Ft-ot, hogy körülbelül napi 10 órát dolgozom és négy kedves hölgy munkáját felügyelem, ellenőrzöm. Ez a te írásod szerint mondjuk már egy főkönyvelői kategória. Várom válaszod jólfizető állás reményében.

  Üdv,

  E.

  1. 1.1

   Szia!

   Sajnálom, hogy egyetemi diplomával és tapasztalattal csak ekkora fizetést kapsz. Megkérdezhetem, hogy Magyarország mely részén élsz? Köztudott, hogy vannak az országunknak olyan részei, ahol az átlagfizetések alacsonyabbak, de az is igaz, hogy nem ennyivel. Javaslom Neked, hogy, ha teheted nézelődj több álláskereső oldalon, mert ezt a munkát jobban meg kell, hogy becsülje egy cég!
   A cikkemet több nagy állásközvetítő és kutatócégek felméréseinek nyilvános adatai alapján írtam.
   Bízom benne, hogy előbb-utóbb Te is találsz olyan állást, ahol méltó fizetést kapsz majd a munkádért.

   Üdvözlettel:

   Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.